Meethulp

Wil je een nieuwe radiatorombouw laten maken? Maar heb je liever niet zo’n radiatorombouw van de bouwmarkt die nooit echt precies past en er bovendien vaak nogal goedkoop uitziet? Dan ben je bij 123ombouw.nl op het juiste adres!
Wij maken jouw radiatorombouw exact op de door jou opgemeten maten en stijlkeuze. En bezorgen deze binnen een week, in een simpel in elkaar te zetten bouwpakket, gratis bij jou thuis!

Voor een perfect passende radiatorombouw, geven je graag wat tips die je helpen met het opmeten van de juiste maten.

Of bekijk onze instructie video

Hulp nodig met inmeten? Bel ons even op: 06 51 23 46 11

Tips voor een perfect passende radiatorombouw

Meet altijd op verschillende plaatsen.
De maat kan links of rechts van elkaar afwijken. Ga in ieder geval uit van de grootste maat. Informeer bij ons over de mogelijkheden en oplossingen bij maatafwijkingen.
De opgegeven maat is altijd de binnenmaat van de ombouw!
Wij tellen dan de rest van het nodige materiaal erbij op: dit is  2 centimeter per kant (=totaal 4 cm in lengte). Voor de diepte tellen wij 4 centimeter materiaal bij de strakke dieptemaat op: uw radiator is bv. 17 cm  diep, gemeten vanaf de muur achter de radiator tot aan de voorzijde van de radiator. In dit geval wordt de ombouw zo’n 21 cm of meer diep. Dus in ons voorbeeld: 17 (de radiator) + 4 (materiaal dikte ) = 21 cm.
De bovenbladen krijgen een overstek.
Het bovenblad steekt standaard 2 cm uit t.o.v. de voorzijde  en de zijkanten. De overstek (zo wordt dit genoemd) van het bovenblad komt nog bij de buitenste maat. Voor u betekent het (in ons eerdere voorbeeld) dat de totale diepte 23 cm wordt.
Houd rekening met leidingen of aflopende muren.
Eventuele leidingen of het verspringen van een muur dienen in de gaten gehouden te houden. Neem dan altijd rekening met het langste stuk Iets er af halen of inzagen kan altijd, maar het er terug bij plakken natuurlijk niet meer! Het is dus mogelijk om de ombouw zelf nog aan de afwijkende situatie aan te passen.
Let op eventuele extra elementen op de radiator.
Zitten er bijvoorbeeld warmtemeters op de radiator gemonteerd? Let dan ook op dat je de diepte daarvan meerekent.
Houd bij de hoogtemaat extra rekening met inkijk.
De bovenste sleuf in de voorkant van de ombouw is open en zorgt straks dat alle warme lucht er doorheen kan stromen. Hier kan je dus doorheen kijken. Wij adviseren dan ook om minimaal +5 cm bij de hoogte binnenmaat op te tellen, zodat er niet alsnog de bovenkant van de radiator te zien is.
Download onze meetinstructie

Of bekijk onze instructie video

Hulp nodig met inmeten? Bel ons even op: 06 51 23 46 11

Opmeten radiatorombouw
Reviews op Google

Ervaringen met 123ombouw.nl

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te kunnen gebruiken en jouw bestellingen juist in te kunnen voeren! Update mijn browser nu

×