Afwerk tips

Afwerking

De enige échte zelfbouw radiatorombouw wordt gemaakt van hoogwaaroxford afgewerktdig vochtwerend FSC gecertificeerd MDF medite MR V313 en met de grootste precisie door een CNC machine geproduceerd. Zo krijg je gegarandeerd een mooi product thuisbezorgd, welke je alleen nog maar een afwerking hoeft te geven met grondverf en lak met een kleur naar eigen smaak.  Via onze andere tak www.radiatorombouwopmaat.nl leveren wij radiatorombouwen op maat die al in elkaar gemonteerd worden afgeleverd en ook op RAL-kleur gespoten kunnen worden. Voor het allerbeste eindresultaat geven we je graag wat afwerk tips, zodat je jaren plezier hebt van een mooie en slijtvaste radiatorombouw.

TIP: zet eerst je radiatorombouw in elkaar. Daarna kunt u het geheel gronden en aflakken. Zo voorkomt u dat de verbindingsdelen te dik worden in geverfd en daardoor moeilijker of niet meer in elkaar passen.

Tips voor het allerbeste resultaat

Stap 1: Opschuren
Schuur het houtwerk van de radiatorombouw licht op met korrel 180 met extra nadruk op de wat poreuze kopkanten.
Stap 2: Ontvetten
Ontvet al het opgeschuurde hout met met thinner, ammonia of speciaal daarvoor bestemde houtreinigers. Sla deze stap niet over voor het mooiste resultaat!
Stap 3: Grondverven
Gehele oppervlakte inclusief achterzijde (beter beschermd tegen kromtrekken) in een goede MDF grondverf zetten een roller of kwast. Daarna de kopse kanten licht opschuren en opnieuw 2 a 3 keer in de grondverf zetten voor een glad resultaat. Wees niet zuinig met het gronden van de kopse kanten. Goed dik insmeren, laten drogen en weer licht opschuren vergemakkelijkt het werk en geeft een strak eindresultaat.
Stap 4: Afwerken
Schuur het geheel licht op wanneer het goed droog is met korrel 180 / 220, stofvrij maken en zichtzijdes 1 á 2 keer aflakken naar gelang de kleur en dekkingsgraad. Gekozen voor een donkere of felle kleur? Zorg dan voor een extra laag voor een mooi en duurzaam resultaat!

Hulp nodig met inmeten? Bel ons even op: 06 51 23 46 11 of mail naar info@123ombouw.nl