Afwerk tips

De enige échte zelfbouw radiatorombouw wordt gemaakt van hoogwaardig FSC gecertificeerd MDF en met de grootste precisie door een CNC machine geproduceerd. Zo krijg je gegarandeerd een mooi product thuisbezorgd, welke je alleen nog maar moet gronden en aflakken met een kleur naar eigen smaak. Via onze andere tak www.radiatorombouowpmaat.nl leveren wij radiatorombouwen op maat die al in elkaar gemonteerd worden afgeleverd en ook op RAL-kleur gespoten kunnen worden.

Voor het allerbeste eindresultaat geven we je graag wat afwerk tips, zodat je jaren plezier hebt van een mooie en slijtvaste radiatorombouw.

Zet eerst de radiatorombouw in elkaar. Daarna kunt u het geheel gronden en aflakken. Zo voorkomt u dat de verbindingsdelen te dik worden in geverfd en daardoor moeilijker of niet meer in elkaar passen. 

Tips voor het allerbeste resultaat

Stap 1: Opschuren
Schuur het houtwerk van de radiatorombouw licht op met korrel 180 met extra nadruk op de wat poreuze kopkanten.
Stap 2: Ontvetten
Ontvet al het opgeschuurde hout met met thinner, ammonia of speciaal daarvoor bestemde houtreinigers. Sla deze stap niet over voor het mooiste resultaat!
Stap 3: Grondverven
Gehele oppervlakte inclusief achterzijde (beter beschermd tegen kromtrekken) in een goede MDF grondverf zetten een roller of kwast. Daarna de kopse kanten licht opschuren en opnieuw 2 a 3 keer in de grondverf zetten voor een glad resultaat. Wees niet zuinig met het gronden van de kopse kanten. Goed dik insmeren, laten drogen en weer licht opschuren vergemakkelijkt het werk en geeft een strak eindresultaat.
Stap 4: Afwerken
Schuur het geheel licht op wanneer het goed droog is met korrel 180 / 220, stofvrij maken en zichtzijdes 1 á 2 keer aflakken naar gelang de kleur en dekkingsgraad. Gekozen voor een donkere of felle kleur? Zorg dan voor een extra laag voor een mooi en duurzaam resultaat!

Toch advies nodig na deze tips? Bel ons gerust op:

Bel: 06 51 23 46 11

Vragen? Stel ze via onze chat!

Of bekijk onze meethulp en afwerk tips.

Afwerktips
Reviews op Google

Ervaringen met 123ombouw.nl

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te kunnen gebruiken en jouw bestellingen juist in te kunnen voeren! Update mijn browser nu

×